Han föreläser om skräp som resurs

Möt Glenn Mattsing, biolog, entreprenör och äventyrare som kommer till Nationell verkstad 23-24 oktober i Borås.

Han har fokus på hur näringslivet kan gynnas av omställning till hållbara produkter och tjänster samt hur näringslivet kan vara en viktig pusselbit i att nå hållbarhetsmål samt ta position på en marknad i stor förändring.

Han är känd från projektet Trash-Tiki, en skräpfärd över Östersjön, en flotte byggd av marint skräp, som han använde för att segla mellan Trosa och Visby i samband med Almedalsveckan förra året i syfte att lyfta miljöfrågan och plasten i havet. Sista biten in till Visby fick han också sällskap på flotten av Petter Stordalen (norsk affärsman som äger hotellkedjan Nordic Choice Hotels). Har vi tur kan vi få se flotten i Borås.

Idag är Glenn Mattsing VD för nystartade Sculptur som 3D-printar möbler, prototyper och individanpassade objekt med alternativa material som återvunnen ABS-plast från gammal bilinredning, naturfiber och gamla fiskenät. Den röda tråden i hans föreläsning är skräp som en resurs. Han ger en dagsaktuell bild av nedskräpningen över jorden och bevisar att det går att förädla skräp till ett värde. Han tar också med sig produkter och material som gästerna kan känna på.

? Vad vill du att gästerna ska ta med sig hem efter din föreläsning?

Jag skulle vilja att besökarna ser sin potentiella roll i den globala omställning som startats för att göra produktionsprocesser cirkulära, och att man förstår att detta är ett spår till framtida affärsidéer, säger Glenn Mattsing.

Glenn Mattsin föreläser under middagen i Do-tank Center den 23 oktober.

Läs mer

​Ta del av hela programmet